Vďaka extra dlhej čepeli mäsiarskeho noža Forged Katai ľahko pripravíte a naporcujete veľké kusy mäsa. Charakteristická je stúpajúca krivka na konci. S mäsiarskym nožom môžete jedným ťahom nakrájať pekné a rovné plátky mäsa.
Narozdiel od väčšiny sérii Forged sú nože Forged Katai vyrobené z japonskej ocele VG10 s tvrdosťou 60 Rockwell. Všetky nože Forged Katai sú kované ručne v 5 vrstvách, majú hrúbku čepele 2 mm a uhol rezu 18 stupňov.
Rukoväť je vyrobená zo vzácneho koreňového dreva s výraznou krezbou, ktoré je najprv vyplnené živicou. Následne sa lisuje a tvaruje. Každý nôž je tak jedinečný povrchom, veľkosťou aj tvarom. Rukoväť je ukončená oceľovou pätkov s kovaným dizajnom.
Dodávané sú v luxusnej drevenej krabici.
-
Katai - nôž Santoku 14 cm125,80 €
-
Katai - nôž Santoku 18 cm138,60 €
-
Katai - univerzálny nôž 12,5 cm120,70 €
-
Katai - nôž na chlieb 20,5 cm134,12 €
-
Katai - porcovací nôž 20,5 cm134,12 €
-
Katai - Ocieľka diamond 26 cm122,95 €
-
Katai - vykosťovací nôž 15 cm134,12 €
-
Katai - kuchársky nôž 20,5 cm138,60 €