Grily
Príprava na rošte patrí medzi základné metódy grilovania.
Hlavnou výhodou príprave na rošte je jeho "necelistvý" povrch, takže prepúšťa sálavé teplo od zdroja priamo k jedlu. To zabezpečuje takmer okamžité uzavretie štavy v mäse.
Prípadná unikajúca šťava pretečie pomedzi roštové medzeri, neostáva na povrchu a grilovaný pokrm sa nezačne dusiť a máčať vo vlastnej šťave.
Rošt môže byť vyrobený z rôzneho materiálu, v základe poznáme:
- nerezové
- plechové
- liatinové
Asi najobľúbenejším materiálom je liatina, pretože jej hrubý a masívny materiál akumuluje teplotu, ktorú následne odovzdáva pripravovaným pokrmom. Vďaka svojej masívnosti je liatinový rošt tepelne stálejší a len vďaka nemu ste schopný dosiahnuť krásne vypálené mriežkovanie na Vašom pokrme.
-
Bonesco Modular Grid - liatinový roštAkčná cena 20,00 € Bežná cena 31,99 €4 Series Classic WLDAkčná cena 430,00 € Bežná cena 534,90 €Attitude 2100 LX - stolný grilAkčná cena 299,00 € Bežná cena 329,20 €4 Series Select S + platňaAkčná cena 576,10 € Bežná cena 698,50 €